torstai 5. syyskuuta 2013

Seura nro. 36 ja esikoiskirjailija Marja-Sisko Aalto

Marja-Sisko Aallolta ilmestyy huomenna 6.9 esikoiskirja Murha tuomiokapitulissa. Niin kuin hän Seuran haastattelussakin mainitsee, tämän rikosromaanin suunnittelu alkoi, kun he kollegoidensa kanssa miettivät, mikä mahtaisi olla epätodennäköisin paikka murhalle. Pitkän keskustelun jälkeen he päätyivät yksimieliseen vastaukseen: tuomiokapituli.
 
Enempää en kirjasta kerro tällä erää, sillä heti kun tämän kyseisen opuksen saan hyppysiini, luen ja arvostelen sen tänne blogiini. Sitä odottaen innolla! Valitettavasti - niin kuin olen jo maininnut monesti - kirjastomme ei ole vielä avautunut muuton jälkeen, joten joudun odottamaan vielä muutaman viikon.
 
Sen sijaan minua ilahdutti kovin se tyyli, jolla Seuran Marja-Siskosta kertovaa artikkelia oltiin kirjoitettu. Voin hyvin sanoa, ettei Seura ole enää (onko se ollutkaan? En tiedä) pelkkä juorulehti ja julkimoiden traagisia kohtaloita kertaava sensaatiolehti, vaan se hakee hyvää, asiallista linjaa. Tästä hyvänä esimerkkini Aallon haastattelu, jossa painopiste ei enää ollutkaan naisen transsukupuolisuudessa ja menneisyydessä. Haastattelussa painotettiin nykyisyyttä, kirjailijan uraa ja elämän iloisia hetkiä. Elämänkumppania, vapautta ja esikoiskirjailijan kutkuttavaa tunnetta.
 
En voi kuin ihailla Marja-Sisko Aallon asennetta elämään. Toivon hänelle kaikkea hyvää jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti