maanantai 4. marraskuuta 2013

Iskelmä on ikuista – Kiitos Danny!

 
Kirjoittaessani tätä puut ovat jo varistaneet lehtensä, ja ikkunasta katsoessa voi kirjaimellisesti tuntea, kuinka talvi saapuu. Taustamusiikkina ja isnpiraation lähteenä toimii Dannyn (oik. Ilkka Lipsanen) kokoelmalevy, jonka pohjalta ryhdyin kirjoittamaan tätä tekstiä.
 
Takana on Dannyn, "Suomen Tom Jonesin", konsertti ja hyvät muistot. Se, että on kiertänyt maailmaa 50 vuotta, on jo sen verran kova saavutus, ettei ihme, että siinä vaiheessa tahtoo eläkkeelle. Mutta katsos vain, ei tuota miestä kyllä aika ole kohdellut kaltoin. Totta kai meno ei ole enää niin hurjaa kuin kuumalla 70-luvulla, mutta kokonaisuudessaan miehessä riittää vielä virtaa vaikka muille jakaa. Sen verran hienosti laulut soivat ja jalka vispasi musiikin mukana. Taustalaulajatytöt tanssivat ja lauloivat. Danny otti haltuunsa koko lavan.
 
Lipsasella on semmoinen kyky, joka enää harvalla suomalaislaulajalla on. Hänen biisit jäävät oikeasti elämään, ja ne elävät vielä pitkään sen jälkeenkin, kun itse Danny ei ole niitä meille laulamassa. Siksi oli ihanaa kuulla ne vielä kerran miehen itsensä laulamina.
 
Danny tuli, Danny meni. Laulut jäivät. Jo edesmennyt Kari Jalkanen, tunnetummin Kari Tapio, sanoi ennen kuolemaansa näin hienosti:
"Iskelmä on ikuista."
Kiitos Danny! Sinun ansiostasi iskelmä ON ikuista.

Danny – Viihdemaratonin loppusuora -niminen konserttikiertue kiertää vielä muutaman kuukauden ympäri Suomea. Sitten Danny jää ansaitulle eläkkeelle.

2 kommenttia:

 1. Totta, iskelmä on ikuista! Dannylla on kunnioitettava ura takanaan.
  Itse olen menossa katsomaan Sillanpään Liekeissä -konserttia perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Sillanpää on artisti, jonka hienoa uraa ei kyllä voi kuin ihailla. Toivottavasti tulee hyvä keikka!

   Poista