torstai 5. joulukuuta 2013

Haastattelussa: Salla Simukka (osa 2)

Se on sitten joulukuu hyvät ystävät! Ei, en toki kuulosta kliseiseltä kun sanon, että vuosi menee joka kerta yhä vain nopeammin. Viimeistään jouluna pitäisi olla aikaa itselleen ja harrastuksille. Tällä hetkellä olen lukemassa Pauliina Rauhalan Taivaslaulua, joten itsenäisyyspäivän tulee olemaan kirjallinen.

Tässä kuitenkin vielä ihanaa, upeaa Salla Simukkaa.


4. Millainen on hyvä palaute?

Tätä kysymystä Simukka ei miettinyt pitkään. Hän totesi, että hyvä palaute auttaa kirjailijaa hahmottaa jotain sellaista, mikä häneltä itseltään on jäänyt huomaamatta. Hyvästä palautteesta näkee, että lukija on ymmärtänyt lukemansa ja osaa antaa vinkkejä eteenpäin.

5. Mitä teet kun kirjoittaminen tuntuu vaikealta?

Salla Simukan mielestä paras konsti "kirjoitusjumista" ylipääsemiseen on kirjoittaminen. On aivan sama, onko kirjoituksesi hyvä vai huono, kunhan kirjoitat. Ota aikaa sieltä, missä sitä on. Älä tuskaile sen kanssa, ettet mukamas ehdi kirjoittaa ikinä mitään. Kirjoita, koska pidät siitä.

6. Onko sinulla vinkkejä kirjailijaksi aikoville?

Tähän Simukka vastasi lyhyesti ja ytimeekkäästi: kirjoituskilpailut. Nuoren kirjoittajan kannattaa osallistua kilpailuihin iha jo sen takia, että silloin hän joutuu kirjoittamaan jotakin niin loppuun, että viitsii lähettää sen toisten luettavaksi. Samoin, totta kai, kokemus karttuu ja tieto lisääntyy. On myös huomioitava, että monet kustantajat ottavat positiiviisesti huomioon kirjoittajat, jotka ovat kilpailleet.

Haastatellessani Simukkaa hän oli iloinen ja avoin, juuri sellainen haastateltava kuin olin toivonutkin. Minä itse taisin olla se, joka oli hermostuneempi. Haastattelun jälkeen oli hienoa saada Simukan nimmari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti