lauantai 15. maaliskuuta 2014

Uusi Lukufiilis uusilla toimittajilla! Jännää!

Nuorten kirjallisuuslehden Lukufiiliksen toimituskunta on nyt vaihtunut, ja sinne tupsahti sellaisia nimiä kuin Terhi Rannela (iiik, miten ihanaa!) ja Saara Oranen. Voi että, elämme siis jännittäviä aikoja, ystäväiseni!

Oli siis aika katsastaa tämä jännittävä asia ja tehdä siitä nyt isompikin juttu. Suoranainen uudistuminenhan kyseessä siis ei ole, lehti on "vain" saanut Salla Simukan ja Vilja-Tuulia Huotarisen tilalle kaksi uutta kasvoa. Edellämainitut, entiset lukufiilisläiset valitsivat hieman eri tien, vedoten kiireisiin ja muihin tavallisiin ongelmiin.

Varsinkin Simukan tapauksessa sen ymmärtää: Naista viedään nyt kuin koiraa narusta, sillä Simukan trilogia on saavuttanut niin järeät myyntiluvut sekä Suomessa että muualla, ettei voi kuin ihailla. Harva suomalaiskirjailija, puhumattakaan nuortenkirjailijasta, pystyy samaan. Huotarinen sen sijaan keskittyy runouslehti Janon päätoimittamiseen. 

Ylipäätään koko lehden sisältö tuntuu nyt kaikin tavoin täydemmältä, jollakin tapaa paksummalta, täyttävämmältä, vaikka sivumäärä onkin tietääkseni pysynyt suunnilleen samana. Lehteen on tullut muutamia uusia palstoja, joista ehkä herkullisimmalta kuulostaa Kirjoittajakoulu, jossa kirjoitusoppaiden kirjoittajanakin kunnostautunut... (huh, mikä sanahirviö; otetaanpa alusta) Siis useita kirjoitusoppaita kirjoittanut Rannela opastaa nyt uudella palstallaan aloittelevia kirjoittajia.

Ja vähän pitemmälläkin olevia. 

Ja niitä, jotka ovat jo julkaisseet kirjoja.

Oikeastaan hän opastaa loppupeleissä kaikkia meitä, jotka kirjoitamme.

Lehden sisältöhän on siis pysynyt kutakuinkin samana, vaikka nämä äsken mainitut uudet palstat tuovatkin uutuudenviehätystä. Mitä Lukufiilis olisi ilman kirja-arvioita? Tai Sysäystä, jossa kirjailijat kertovat siitä, miksi kirjoittavat? Voi että, jännitys kurkussa pamppaillen tartun mielelläni tähän lehteen ja luen sen. Ja toisenkin kerran. Ja kolmannen.

Lukufiilis on nuorten kirjallisuuslehti, jota kustantaa Lukukeskus. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja seuraavassa lehdessä (15.5) aiheena on koulukiusaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti