keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Syksyn parhaimmat kirjauutuudet 2014! (aikainen lintu madon nappaa)


Tällaiset tarttuivat viime kerralla kirjastosta mukaan.


Jos olisin juuri nyt twitterissä kirjoittamassa laittaisin hashtagin #mieromahan tai #enkestä. Koska syksyn 2014 kirjauutuudet eivät vain ole mielenkiintoisia vaan ennen kaikkea sydämen tykytyksiä aiheuttavia.

Mahtavuutta. Voiko tämä olla edes totta?

Tähän postaukseen olen listannut itselleni kaikkein tärkemmät uutuudet (ja niitä riittää):

Gummerus


1. Ihmepoika, Elias Koskimies (syyskuu)

Elias Koskimies on kovan luokan mies: hän on käsikirjoittanut ja ohjannut monia, varsinkin HLBTI-aiheisia elokuvia ja musiikkivideoita, jotka ovat saaneet paljon kannatusta myös kansainvälisesti (yhdessä niistä Aku Hirviniemi esiintyy homona drag queenina hihih). Meikäläinen tuntee hänet parhaiten musavideosta I've Only Just Begun, joka kritisoi Venäjän ihmisoikeustilannetta.

Ihmepoika on Koskimiehen ensimmäinen romaani, ja odotan sitä henkilökohtaisesti kaikista eniten. Kirja perustuu Koskimiehen omakohtaisiin kokemuksiin, lapsuuteen ja nuoruuteen "kylän ainoana homona".

2. Kannaksen kostajat, Esa Sirén (elokuu)

Esa Siren jatkaa menestyksekästä sotakirjailijan uraansa uusimmalla, vuoteen 1943 sijoittuvalla romaanilla. Ah, ihanaa!

3. Tabu, Timo K. Mukka (syyskuu)

Mukka on kuollut ja kuopattu, mutta miehen kirjat elävät yhä. Vuonna 2014 tulee kuluneeksi 70 vuotta miehen syntymästä, joten Gummerus julkaisee uusintapainoksen tästä Mukan yhdestä rakastetuimmasta romaanista.


WSOY


4. Aika velikultia, Pasi Heikura (syyskuu)

Tässä on hyvä esimerkki mielenkiintoisesta kirjaideasta: Pasi Heikura on koonnut yksiin kansiin kaikki Tuntemattoman sotilaan tunnetuimmat siteeraukset ja lotkautukset. "Ne jyrää meitin" ja muut vastaavat. Mahtavaa!

5. Kylmä sota, Tommi Melender (elokuu)

Tommi Melenderin neljäs romaani ei ole kylmän sodan suuri kronikka, vaan se kertoo ihan toisenlaisen tarinan. Varmasti mielenkiintoinen, joskin rankka kirja.


6. Naisen paras ystävä, Tuula-Liina Varis (syyskuu)

Luettuani Tuula-Liina Variksen uusimman novellikokoelman, Että tunsin eläväni, olin aivan rakastunut naisen tarinan kuljettamiseen. Onhan minun siis pakko lukea myös naisen nyt ilmestyvä, psykologiseksi jännitysromaaniksi kutsuttu kirja.

Otava


7. Läpi yön, Terhi Rannela (syyskuu)

Rannelan uutuus on aina tapaus suomalaisessa nuortenkirjallisuudessa. Olen itse varsin pettynyt nuortenkirjallisuuden nykytilaan, joten hyvä kirjauutuus pirirstää varmasti mieltäni.

Kirja tulee olemaan itselleni tärkeä; romaani kertoo itsemurhaa yrittäneestä nuoresta, hauraasta tytöstä, joka ei haaveile muusta kuin kirjailijan urasta. Tämä on luettava! Hyytävän lähellä omaa elämääni.

8. Graniittimies, Sirpa Käyhkönen (syyskuu)

Ilja, Klar ja Lavr ovat suomalaisnuoria, jotka pakenevat Neuvostoliittoon etsimään vapautta. Vapaus ei vain taida ollakaan niin helppo nakki, mitä he alun perin uskoivat... Jännä kirja, hyvä kirjan idea.


Tammi


9. Hakaristin leimaama, Ville Kaarnakari (syyskuu)

Jo nimi antaa olettaa paljon. Kaarnakari kirjoittaa omalaatuista, raikasta sotakirjallisuutta, jollaista Suomessa on valitettavan vähän. Mielenkiintoa herättävä kirja, ehdottomasti. 

Like


10. Väliaikanen, Rosa Liksom (elokuu)

Rosa Liksom palaa siihen, missä hän on kaikista parhain: lyhytproosaan. Toivotaan, että hän kirjoittaa yhtä tarkasti kuin aina.

11. Vesiraukka, Milla Ollikainen (syyskuu)

Luen harvoin dekkareita ns. tuoreeltaan, mutta nyt Ollikaisen Millan uutuus kiehtoo sen verran, että aion tarttua tähän koukkuun heti syyskuussa.

Ylipäätään kirjasyksystä 2014 on tulossa mielenkiintoinen soppa, joka vain odottaa lukijoita ja meitä kirjabloggaajia. Hyvää alkanutta kesää lukijat! Syksyn esteenä on vielä kaunis, vihreä kesä, josta voimme nauttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti