keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lukumaraton alkaa minun kohdallani nyt!

Mikä: Blogistanian kesälukumaraton (18.6) 19.6. Ajatuksena lukea niin monta sivua kuin yhdessä vuorokaudessa (24 h) ehtii lukemaan.

Miksi juuri minä mukana: Koska uteliaisuus ja palava halu lukea

Milloin alkaa: 14.00 eli NYT!

"On simmarit, sammarit, summarit ja pipo!" On, on, lenkkareiden kengännauhat on kiristetty, juomapullo roikkuu vyötäröllä ja lähtölaskenta on alkanut! Blogistanian kesälukumaraton alkaa minun kohdallani jo tänään 18.6., sillä huomenna minun täytyy tehdä asioita, joiden aikataulutusta en pysty muuttamaan. Siksipä tänään olen jo jalkeilla näin varhain, ja katson parhaakseni muistuttaa, että pysyn hengessä mukana aina huomiseen kello 14.00 asti! 

Tällä välillä tulen päivittämään lukemisen sujumista aina tietyin aikavälein, joskin yöunet on syytä ottaa huomioon, ilman kunnon lepoa ei lukeminenkaan suju! Siispä aloitetaan!

Hyvää lukumaratonia kaikille! t. Miska


Kello 14.00

Ensimmäinen kirja on töttöröö... Leena Lehtolaisen Ennen lähtöä! Nyt pitää toki huomauttaa, että olen jo lukenut ko. kirjasta noin puolet, joten virallisiin lopputuloksiin kirjaan Lehtolaisen kohdalle "osittain luettu". En vain malttanut jättää tätä väliin, kun niin peevelin jännittävään kohtaan jäi.


Kello 16.30

Huhuh, otinkohan liian kovan palan ensimmäiseksi kirjaksi? Onneksi seuraavana on vuorossa Pirkko Saision Betoniyö, joka on kevyempää, selvästi vetävämpää ja enemmän dialogia sisältävää kirjallisuutta. 


Kello 18.00

Jaa-a... Nyt maratoonarin piti käydä syömässä, vähän tankkaamassa lihamureketta, että jaksaa taas. Saisio veti niin hyvin kuin osasin odottaa, se oli nautittava kirja. Seuraavaksi pitäisi tarttua sellaiseen klassikkoon kuin Hannu Salaman Juhannustansseihin. Sehän sopii tosi hyvin tähän vuodenaikaan; jussikin on tulossa ihan tällä viikolla.

Sivuja luettu: 201+171=372

Kello 18.45

Jätin Salaman kesken, aloitin lukemaan Antti Tuomaista. Sain luettua Salamaa nöyryyttävät 38 sivua. Ei ihan maratonluettavaa se, ei.


Kello 21.20

Tuomaisen Synkkä niin kuin sydämeni on ollut juuri niin hyvä kuin olen sen ajatellutkin olevan. Jännittävä, eteenpäin virtaava, joskin ehkä liian ennalta-arvattava. Enää alle sata sivua luettavana, sen ehdin tänä iltana vielä lukea. Sitten on tämän kirjabloggaajan aika käydä nukkumaan. 


Kello 22.00

Nyt on tämän päivän lukemiset luettu! Synkkä niin kuin sydämeni loppui hmm... no en ainakaan voi sano että tylsästi, päinvastoin. Nyt tämä poika menee nukkumaan ja nukkuu kunnon yöunet, jotta huomenna jaksaa vielä sinne kahteen asti lukea!

Ensimmäisen kahdentoista tunnin saldoksi (jos näin nyt voi sanoa) tuli kaksi kokonaista ja yksi puolikas kirja ja 711 sivua! Hienoa!

Sivuja luettu: 372+38+301=711

1 kommentti: