perjantai 29. elokuuta 2014

Kiusaamisen vastainen #kutsumua-kampanja!


#kutsumua-kampanja haluaa näyttää myös sen puolen, että ihmisillä on itsemääräämisoikeus mitä tulee sukupuoleen, nimityksiin, ulkonäköön yms. Millä nimityksellä sinä haluat ihmisten sinua kutsuvan? Ajattelin itsekin rustata tällaisen lappusen teille.


Sunnuntai-iltana tamperelainen Juho Räty ei enää halunnut vain katsella sivusta; hän ei halunnut olla kiusaamisen hiljainen hyväksyjä. Nuori lukiolainen puuttui bussissa näkemäänsä kiusaamiseen ja käynnisti somessa tulennopeasti kasvaneen keskustelun kiusaamisesta ja sen seurauksista. Nyt Lukiolaisten Liitto (johon kyllä itsekin lukiolaisena kuulun) on lanseerannut kampanjan hashtagilla #kutsumua. Se vastustaa kiusaamista ja painottaa ihmisten omaa itsemääräämisoikeutta. Onko toisilla oikeus kutsua sinua lehmäksi tai läskiksi?

Suomen Lukiolaisten Liitto tahtoo rohkaista muitakin toimimaan [Juho] Rädyn tavoin. Keskiviikkoiltana syntyneellä ja tänä aamuna [28.8.] lanseeratulla #kutsumua-kampanjalla lukiolaiset haastavat kaikki suomalaiset näyttämään esimerkkiä ja rakentamaan sellaista ilmapiiriä, jossa kukin tulee nähdyksi omana itsenään.
Osoitteesta http://www.lukio.fi/liitto/tiedotteet-ja-lausunnot/lukiolaiset-kaynnistivat-kiusaamisen-vastaisen-kutsumua-kampanjan/

Osallistu kampanjaan juuri sellaisena kuin olet, ja vaikuta tulevaisuuteen! Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti