torstai 16. lokakuuta 2014

Muoti vaihtuu – tyylikkyys on ikuista

Olen jo pitkään pohtinut kirjoittavani blogipostauksen tyyli-ikoneistani, henkilöistä, joiden tyyli on inspiroinut ja ihastuttanut minua. Oma tyylini on vasta saavuttamassa huippuaan, mutta jo nyt on nähtävillä kaksi selvää suuntausta, joiden vaikutus näkyy ja tulee näkymään pukeutumisessani: fiftari ja klassinen miesten muoti lisättynä 30- ja 40-lukujen mausteilla. Kasarimuotikin houkuttaisi, mutta se on hieman liian räväkkää ja noh... retroa. Ja liian lähimenneisyyttä; eihän sitä viitsi näyttää samalta kuin omat vanhempansa kolmekymppisinä.

Ja joo, nyt tuntuu ihan lifestylebloggarilta. Myönnetään. Ehkä olenkin lifestylebloggari kirjabloggarin vaatteissa.Modern Talkingin Thomas Anders (kuvassa vas.) oli 80-luvulla yksi kauneimmista miehistä. Herkkä, säteilevä, kaunisääninen... Uh. Kasari-Anders on paras Anders, mutta ei mies nykyäänkään näytä pahalta, hiukset ovat vain "vähän" lyhentyneet.

Se on kuule mielenkiintoista, että John Thawin näyttelemä ylikomisario Endeavour Morse koukuttaa minua yhä, vaikka miehen kuolemastakin on kulunut jo yli kymmenen vuotta ja telkkarisarjan jaksoissa liikutaan 80- ja 90-luvuilla. Mutta komea mies se Thaw oli, näyttelipä sitten ketä. (Huomatkaa kuolattavan ihana Jaguar, joka totta kai oli Morsen tunnusmerkki.)

Ja tässä sitä 40-lukua: Michael Kitchenin näyttelemä Christopher Foyle on ehdottomasti yksi komeimmista, tyylikkäimmistä ja karismaattisimmista hahmoista brittidekkareissa. Sarjasta Foylen sota, joka kertoo nimensä mukaisesti toisen maailmansodan aikaisesta Britanniasta. Miesten puvut ovat parhaat!
Jani Forsman on sitten näitä laulajamiehiä. Kyseisen miehen bändi, Jani & Jetsetters, edustaa suomalaista fiftari-iskelmää, johon kuuluu musiikin lisäksi 50-luvun tyylin mukaileminen. Kaunista, komeaa, tyylikästä. Geeliä kuluu hiuksiin varmaan enemmän kuin minulla konsanaan, mutta komeaa se silti on. Nämä promokuvat on muuten oikeasti tosi edustavia.

Ja sitten on Pate. Oih Pate. Pate Mustajärvi on rauhoittanut tyyliään sitten hurjan 80-luvun, ja parempaan päin ollaan menty ja hurjasti. Promokuvissahan se ei edes näy; pitää mennä kuuntelemaan livenä. Aivan mahtavia esiintymisasuja! Jag gillar. 


Näiden viiden lisäksi on totta kai vielä suuri joukko muitakin tyyli-ikoneja ja karismaattisia hahmoja, joista voin mainita Simo Silmun, Ressu Redfordin ja Kalle Laitelan (joo, olen salkkarifani).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti