lauantai 31. tammikuuta 2015

Kevään raikkaat uutuudet 2015!

Huhuhuh, meinasi ihan unohtua tämä tämmöinen! Keväällä ja kesällä 2015 ilmestyy paljon ihania, upeita, raivostuttavia ja ihastuttavia kotimaisia (ja ulkomaalaisia) kirjoja, joten oli enemmän kuin ilo taas päästä tutkimaan kustantamojen katalogeja. Pidätän oikeuden muutella tätä postausta kevään kuluessa, mikäli silmääni sattuu jotakin niin hyvää, että on pakko se tänne lisätä!

Kirjallista, nautinnollista ja raikasta kevättä 2015!

Tammi


Niina Junttila: Kavereita nolla (helmikuu)

Olen puhunut blogissanikin paljon nuorten yksinäisyydestä - ja kappas, siitä on tehty kirja! Junttilan kirja perustuu suomalaisissa kouluissa tehtyihin tutkimuksiin. Kirja herättelee kysymyksellä: Mitä voisimme tehdä, että lasten ja nuorten yksinäisyys saataisiin vähenemään?

Ville Raivio: Klassikko (huhtikuu)

Miesten muoti on lähellä omaa sydäntäni, ja Ville Raivio kohdistaa katseensa nimenomaan minuakin houkuttelevaan klassiseen miesten muotiin. Puvun takit ja solmiot ovat aina muodissa - ihan niin kuin naisten korkokengät ja pikkumustatkin.

WSOY


Marja-Liisa Heino: Älä tähti putoa (helmikuu)

Realistinen rikosromaani - tämä slogan saa aina mielenkiintoni heräämään. Romaani kertoo kadonneesta maahanmuuttajatytöstä, rikoksista ja mallikoulun vetäjästä, jonka intressit mallityttöihin eivät rajoitu pelkästään ammattillisiin puoliin... Pakko siis lukea!

Tupa ryskyis, parrut paukkui - Suomen kansan rivot runot (helmikuu)

Suomalainen kansanrunous on täynnä seksuaalisväritteisiä ja eroottisia runoja. Kiehtovaa tietää, että näitä on nyt koottu yksiin kansiin. Älkää lukeko bussissa, lukekaa kotona iltaisin. Punastumisvaara!

Stefan Ahnhem (suom. Laura Beck): Pimeään jäänyt (tammikuu)

Taattua ruotsalaista dekkaria - mitäpä sitä muuta tähän sanomaan. Ehdottomasti lukemisen arvoinen, Ahnem on tullut tunnetuksi mm. Wallander-sarjan käsikirjoittajana!

Otava


Johanna Holmström: Sulje silmäs pienoinen (toukokuu)

Holmströmin psykologinen trilleri (jeee!) alkaa asetelmasta, jossa lastenpsykologi Robin palaa synnyinkaupunkiinsa. Luvassa on hyytää toimintaa...

Ian Kershaw (suom. Ilkka Rekiaro): Hitler (maaliskuu)

Hitleristä on kirjoitettu niin paljon kirjallisuutta ja tehty erilaisia tutkimuksia, että epäilen, pystyykö Kershaw kirjoittamaan jotain, mikä olisi jotain uutta ja uskomatonta. Ehkä ei, mutta ainakin hän kokoaa samoihin kansiin tuhdin paketin tuosta natsi-Saksan suuresta herrasta, jonka vaikutus näkyy koko maailmassa edelleen. Sekä hyvässä että myös pahassa.

Like


Kauko Röyhkä: Kaksi aurinkoa (uudistettu laitos, helmikuu)

Röyhkän kulttiteoksesta julkaistaan uudistettu laitos, jossa on mukana alkuperäisestä teoksesta poisjätetty luku. Olen lukenut jo aiemmin ko. kirjan, mutta ehkäpä kertaus tekee ihan hyvää...

Gummerus


Anneli Kanto: Pyöveli (helmikuu)

Historiallinen, tositapahtumiin perustuva romaani kertoo pyövelisuvusta, noitien polttamisesta ja siitä ajasta, kun kaikki, mikä oli kirkkoa vastaan, oli todellakin koko kansaa vastaan. Äärimmäisen kiehtova aihe.

Lasse Erola: Olavi Virta ja hänen maailmansa (helmikuu)

Oijoi, Lasse Erola julkaisee tammikuussa (tai julkaisi) Tapio Rautavaarasta kertovan kirjan, ja helmikuussa on Olavi Virran vuoro. Tuo aito suomalainen tunteiden tulkki, joksi edelleen suomalaislaulajat haluavat tulla verratuksi. Virta, jonka elämä luisui lopussa alamäkeen alkoholismin tultua kuvioihin mukaan. Mutta upea oli miehellä ääni - ja ansaitsee ehdottomasti opuksen jos toisenkin.


+ Juha Kilpiä: Nimestä minut tunnet (Aktuaali, tammikuu)

Kilpiä on tarttunut aiheeseen, joka ei ehkä ole hirveän mediaseksikäs tai uutisotsikoita repivä mutta minulle tärkeä: hän on koonnut kirjan transsukupuolisten ihmisten ajatuksista, arjesta sekä sukupuolenkorjausprosessin herättämistä tuntemuksista. Kilpiä on seksuaalipedagogi sekä kokenut transryhmien ohjaaja, joten häneltä homman luulisi sujuvan... noh, ammattilaisen elein. Jes!

Lisäys 16.2.:

Kirsti Kuronen: Paha puuska (Karisto, helmikuu)

Nuortenromaani siitä, kuinka perhe kykenee selviytymään nuoren miehen itsemurhasta. 


Ylipäätään vähän jokainen kustantamo muistaa Sibeliuksen juhlavuotta julkaisemalla aiheeseen liittyvän kirjan. Niitä kannattaa katsastella jos on Sibeliukseen kallellaan!

2 kommenttia:

  1. Minä en jotenkin tällä kertaa syttynyt oikein ollenkaan kevään kirjoille. Ainoa, jota toistaiseksi odotan kovasti, on tuleva Alice Munron suomennos. Tai sitten olen ohittanut jonkun herkun täysin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että semmoset herkulliset, maukkaat palat puuttuvat nyt lähes kokonaan... Itsekin hieman petyin mutta totesin onnekseni sen, etten ole vielä viime syksyn uutuuskirjojakaan ehtinyt lukea :D

      Poista