tiistai 14. heinäkuuta 2015

Human rights are my pride: Kangasniemi Pride

Missä: Pienellä Kangasniemellä

Miksi: Voiman ja yhteistyön osoitus


Elina Partanen (vasemmalla) ja Tarja Pölkki (keskellä) pitävät aloituspuhetta.


Okei, eli back to the business, äs vii kän sei. Tällä viikolla olen reissaillut Tampereen ja kodin väliä, viime viikolla sain oman auton ja ehdin jo kolaroidakin sen kertaalleen (Hups! My mistake!)

Palataan kuitenkin vielä hieman kauemmas, viralliselle Pride-viikolle tuonne kesäkuun lopulle. Lauantai 27.6. oli sateinen, kylmä ja kostea  tosin ei koko Suomessa. Keskiosassa tätä kylmää, tuulen piiskaamaa maata ei sadekaan haitannut, kun joukko (ja vähän isompikin joukko) innokkaita ihmisiä kokoontui Kangasniemelle. Siellä pidettiin ihka ensimmäinen Kangasniemi Pride -kulkue, tuon piskuisen kyläpahasen ihana kesätapahtuma!

Itse lähdin matkaan oman rakkaan ystäväni kanssa (kyllä, olet rakas, pusipusi!), joka edustaa myös sukupuolivähemmistöjä. Väkeä oli yhtä paljon kuin sateenvarjojakin: itse kulkueessa laskettiin olleen n. 300 ihmistä, ja olen aivan varma, että kadunvarsilla oli aivan yhtä monta lisää! Mielettömän upeaa! Yllättävän monilla oli Kangasniemi Pride -paitoja ja sateenkaarilippuja ja banderolleja. Vau! Ihan suuren maailman meininkiä siis!

Lopuksi nopeimmat saivat sateenkaarikakkua! Nam!


Pridehan järjestettiin täysin samaan aikaan pää-priden eli Helsingin Pride-kulkueen kanssa. Se oli kuulemma ihan tarkoituskin; järjestäjät halusivat vain testata, kuinka moni saapuisi ja olisiko tämmöinen edes mahdollista sellaisessa kunnassa kuin Kangasniemi. Oli upeaa huomata, kuinka yhteistyöllä saadaan paljon aikaan: yhteisöllisyyden pystyi tuntemaan ihan iholla asti.

Ensi vuonna Pride toivon mukaan  ja myös kuuleman mukaan  järjestetään eri aikaan Helsingin kanssa. Näin voidaan taata mahdollisimman suuri ihmismäärä.

Tapasin minä oman idolinikin siellä: Eräs Kangasniemi Priden järjestäjistä ja alkuunpanijoista oli Elina Partanen, jonka rohkeus ja avoimuus transsukupuolisuutensa kanssa on rohkaissut minuakin olemaan avoimempi. Voih, minä pääsin pikaisesti jopa jututtamaan ja kättelemään Elinaa! Oli kivaa!

Kiitos vielä kerran kaikille osallistujlle ja järjestäjille! Oli muuten todella kiva lauantai – sateesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti