perjantai 7. elokuuta 2015

Kesähaaste + 30 000 kävijää!


Sorsia Tampereen sorsapuistossa.


Ole vuorokausi poissa koneelta - tule haastetuksi kesähaasteeseen! Vähän sama kuin kaikki aina soittelevat juuri silloin, kun olet suihkussa...

Noh, asiaan. Kiitos rakkaalle Marjatalle haasteesta, vastaan mielelläni muutamaan kiperään kysymykseen itsestäni! Samalla intoilen kivan pyöreästä tasaluvusta: blogiani on käynyt katselemassa 30 000 kävijää, kiitos! Olette upeita lukijoita, jokaikinen teistä!


1. Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta

Öhm... Vaikein kysymys heti aluksi. Olen aina ollut todella avoin blogilleni - anonyymiys luo tietynlaista turvallisuuden tunnetta, vaikkei se oikeasti saisi luodakaan. Netissä turvallisuus on aina kyseenalainen asia.

Ainakaan sitä ette tiedä, että vielä varhaisnuoruudessani olin uskovainen, ja edelleen pidän Raamattua yöpöydälläni. Vihaan sitä trendiä, joka tuntuu leviävän suomen kielessä: yhä useammin Raamattu kirjoitetaan pienellä. 

Nykyisin en usko Jumalaan, mutta sisälläni on noussut tietynlaista hengellisyyttä, ehkä enemmän buddhalaisuuteen viittavaa, ajan ja kaikkeuden mystisyyttä, eikä niinkään jumaluususkoa.


2. Onko väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?

On ja ei. Kirjoittaisin blogia, vaikkei kukaan lukisikaan. Silti jokainen uusi lukija tai uusi kymmentuhat kävijämäärissä heilauttaa jotain sisälläni. Kaikki on suhteellista.


3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?

Paljon. Liikaa. Tällä hetkellä joudun valitettavasti elämään vahvaa kaksoiselämää, joten ns. virallinen minä on varsin erilainen. Miska on vahva, rohkea ja avoimesti oma itsensä. Se minä, jota joudun näyttämään ulospäin, on jotain ihan muuta.


4. Mikä saa sinut nauramaan?

Suomalainen huumori. Putous, Vino Show ja stand-up-komiikka. Elämä ylipäätään, juuri sellaisena kuin se on.


5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?

Noh, luovuutta ei tarvitse olla, jotta voi kirjoittaa, mutta toki se helpottaa asioita. Luovuus on hyvin kyseenalainen asia kirjoittajalle. Mitä luovuus tarkkaan ottaen edes on? "Luovuus on sitä, kun jääkaapissa on vain pullo ketsuppia, pari kananmunaa ja juustoa, ja saa siitä huolimatta hyvän aterian", on poikaystäväni näkemys asiaan.


6. Ketä läheistäsi ihailet?

Äitiäni. Vaikka hän on tehnyt elämästäni ajoittain helvettiä, eikä hän millään tasolla hyväksy minua poikana, on hän silti saanut paljon hyvääkin aikaan. Hän rakastutti minut kirjallisuuteen ja iskelmään. Hän on paahtanut yli kolmekymmentä vuotta opettajana. Hän tekee aivan liikaa duunia, relaisi välillä.


7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?

Kateellisuuteni, haluni olla aina paras. Olen aika tyytyväinen itseeni noin yleisesti; olen jo kokenut nuoruusiän epävarmuuden ja itseinhon liiankin syvällä. Nyt olen saanut rauhan itseni kanssa.


8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

Kypsyyteni, uskoisin näin. En viihdy ikäisteni viikonloppuryyppääjien seurassa, vaan minut voi nähdä keskustelemassa filosofisista asioista itseäni vanhempien ihmisten kanssa. Olen nähnyt paljon, liikaakin, varsinkin pahaa.


9. Mikä sinusta tulee isona?

Mies. Historianopettaja. Toivottavasti hieman fiksumpi kuin nyt olen. Tunteellinen, hyvyyteen uskova. En koskaan halua menettää uskoani hyvyyteen ja hyviin ihmisiin.


10. Uskotko onnellisiin loppuihin?

Noh, edellinen vastaukseni melkein sopisi tähänkin. Uskon. "Onnelliset loput ovat nynnyjä varten", lukee eräässä kirjanmerkissä. Vaikka luenkin traagisia, angstisia kirjoja, vain harvoin ne ovat aivan toivoa vailla.
  

1 kommentti:

 1. Kiva, että kirjoitit!

  Noista vastauksistasi nousee esiin todellakin ikäistään kypsempi nuori ihminen.

  Minusta on hienoa, että ihailet äitiäsi. Melkein epäilen, että hänkin ihailee sinua, mutta äitien huolehtivaisuus ilmenee monesti niin, että se tuntuu lapsista moitteelta. MIten hän voisi olla ihailematta sinua?

  Minustakin buddhalaisuudessa on hyviä asioita. Se onkin enemmän mietiskelyä. En voi hyväksyä yksijumalaisia uskontoja, koska niissä on sen jumalan nimissä (Jumala, Jahve, Allah) tehty niin paljon pahaa ihmisille.

  Hyvää koulun alkua, Miska!

  VastaaPoista