sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Iskelmä-Suomi -kertaus Areenassa!

Ensin tuli Rock-Suomi, sitten Iskelmä-Suomi ja nyt Teemalle saapuu Klassinen-Suomi. Sama tekijäryhmä, sama formaatti, samanlainen luja ja vahva ote musiikkiin. 

Iskelmä-Suomen kaikki jaksot olen tallentanut ja katsonut moneen otteeseen. Kaikkein rakkaimmiksi jaksoiksi ovat muodostuneet tangosta, melankoliasta ja Juha Vainiosta kertovat jaksot. Varsinkin tango-jaksossa - oikeammin jaksossa nimeltä Syvä kuin meri - on yhdistetty kolme minulle erittäin rakasta asiaa:

historia, tanssilavat ja vahvaääniset mieslaulajat (ja Olan hiukset!).

Iskelmä-Suomen jaksot ovat minulle varsinainen aarreaitta: koskaan historian tunneilla en ole oppinut näin paljoa 60-70-lukujen Suomen ulko- ja sisäpoliittisesta tilanteesta sekä kulttuurista. Ja yhtäkkiä kaikki loksahtaa paikalleen: maaseudun autioituminen, kaupungistuminen, Neuvostoliiton uhka, Kekkonen, Kekkonen.

Juuri äskettäin katsoin jakson nimeltä Yes sir, alkaa polttaa, joka keroo Einin lisäksi myös muista disco-iskelmän kuumista nimistä. Markku Aron Etsin kunnes löydän sun on edelleen mielestäni yksi hienoimmista käännösiskelmistä, se aiheuttaa kylmiä, syviä väreitä aivan kuten Fredin Puhu hiljaa rakkaudesta

Iskelmä- ja Rock-Suomen kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenasta kolmen kuukauden ajan. Klassinen-Suomi joka maanantai kello 21.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti